Nya regler för restauranger och krogar
De nya restriktionerna från Folkhälsomyndigheten förändrar förutsättningarna för våra restauranger och krogar från och med 24 mars. Trollhättans Stad följer utvecklingen och kommer stödja företagen i implementeringen.
De nya föreskrifterna från Folkhälsomyndigheten som gäller för restauranger och krogar syftar till att minska smittspridning av covid-19 genom att begränsa trängsel mellan människor i köer, vid bord och bardiskar. Besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra och ska äta eller dricka sittandes vid bord eller ta med maten för avhämtning. Stående servering vid barer är inte tillåtet.
– Vi förstår att det får konsekvenser för våra krögare. Från Miljökontorets sida prioriterar vi nu att stödja företagen i hur de ska förhålla sig till de nya föreskrifterna. Vi finns tillgängliga via telefon och e-post för frågor och funderingar men vi kommer också att besöka ett stort antal företag för att föra en dialog, säger Fredrik Linnarsson, enhetschef på livsmedel.
Vi fortsätter att följa utvecklingen och den information som Folkhälsomyndigheten och Livsmedelsverket ger.