Dags att lämna in fröer till Fröbiblioteket

I våras hade Fröbiblioteket premiär på Stadsbiblioteket i Trollhättan. Ett initiativ för att främja biologisk mångfald och lokal odling. Fröpåsarna tog snabbt slut. Nu har det blivit dags att återlämna fröer!

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Fröets dag live, med föreläsning och fröinsamling på biblioteket

I samband med att det har blivit dags att samla in fröer till Fröbiblioteket firar vi fröets dag tillsammans på Stadsbiblioteket. 

När: 30 augusti kl. 11.45-13.30
Var: Trollhättans Stadsbibliotek, Kungsgatan 25

Kom och titta på en inspirerande lunchföreläsning som Naturskyddsföreningen håller i. Där får vi lära oss hur, var och varför man kan samla fröer från vilda växter och sprida dem vidare. Föreläsningen visas live på storbildsskärm.

Efter föreläsningen öppnar vi Fröbiblioteket för årets stora fröinsamling. Ta med dig fröer och bidra till vår gemensamma frösamling. Alla fröer (utom från invasiva växter) är välkomna, och vi är extra glada för fröer från vilda blommor!

Anna Brandeby Harström, rådgivare för biologisk mångfald på Trollhättans stad, kommer att finnas på plats för att svara på frågor och dela med sig av sin kunskap.

Lär dig mer om föreläsningen och att samla in fröer hos Naturskyddföreningen

Lär dig mer om Fröbiblioteket i Trollhättan


Efter eventet är det fritt fram att lämna in sina fröer under några veckor framöver. Fröbiblioteket är tillgängligt under Stadsbibliotekets öppettider. 

Senast granskad 2024-08-22 av KLALIW