Lyssna
Lagerlokal med möbler sorterade.

Möbelåterbruket – mer än bara möbler

Trollhättans satsning på möbelåterbruk startade våren 2023 och blir från januari 2025 en del av den ordinarie verksamheten. Och det är inte bara möbler som sorteras. – Vi tar verkligen emot allt möjligt, säger möbelsamordnare Dan Fogelberg.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Besparingen när det gäller minskade möbelinköp handlar redan om mångmiljonbelopp. Återbruket hanterar dock inte bara möbler. I princip alla produkter som går att återbruka utom byggmaterial och jordmassor etc kan hanteras på Trollhättans möbelhotell.

– Vi tar verkligen emot allt möjligt och våra medarbetare och chefer i förvaltningarna är med på banan allt mer. Väldigt många har tagit till sig informationen att man kan kontakta återbruket  både när man behöver införskaffa möbler eller andra produkter, men även när man behöver bli av med något som en annan enhet kanske kan ha nytta av, berättar möbelsamordnare Dan Fogelberg.

– Förvaltningarna är välkomna att höra av sig till Möbelhotellet med allt som kan tänkas återbrukas och vi lägger in allt i vår digitala presentationslösning på intranätet. Där går det bra att botanisera om man är i behov av något. Eller kontakta oss, direkt, avslutar Dan Fogelberg.

Förteckning över allt som återbrukats under 2024

Produkter Antal
Soffor, sittmöbler 80
Bord 96
Kontorsstolar och bord 207
Barn och lek 98
Konferensmöbler 200
Bokhyllor, jalusiskåp etc 42
Förvaring och hyllor  97
Skolmöbler  290
Hurtsar  47
Mattor  13
Skärmväggar  97
Klädförvaring  44
Stolar  236
Sittpallar  20
Whiteboard  31
* Övrigt blandat  221
Totalt 2135

* I ”Övrigt blandat” finns speglar, gardiner, mikrovågsugnar, tavlor, förlängningssladdar, tidningsställ, dvd-spelare, porslin, väggklocka, anslagstavla, blomvaser, torkställning, ryggsäckar, leksaker, reflexvästar och kyl/frys och mycket annat.

Senast granskad 2024-09-30 av TORNIL