Lyssna

Öppet hus med samhällsbyggnad 19 september

Fullspäckat program när samhällsbyggnad i Trollhättan bjuder in till öppet hus och nämndsmöte. Inspirerande föreläsningar, högtidliga prisutdelningar och spännande presentationer står på schemat. Varmt välkomna!

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Varmt välkommen på öppet hus med samhällsbyggnadsförvaltningen och samhällsbyggnadsnämnden!

När: 19 september, kl. 17.00-18.30 (öppet hus), kl. 18.30 (öppet nämndsmöte)
Var:
Valsarens salong i Filfabriken, Sågbladsvägen 6, Vårvik

Meddela gärna om du kan komma i eventet på Facebook

Parkering

Tänk på att det är begränsade parkeringsmöjligheter i området. Du som kan får gärna cykla eller åka kollektivt. Fler parkeringsplatser finns också vid Aktivitetsparken vid Källstorp eller i Folkets Park.


Golfen Ticket – gratis golf i Stadsparken!

Alla som besöker oss under eftermiddagen får en "Golfen Ticket" som ger en gratis runda på Äventyrsgolfen under höst- och vintersäsongen 2024. Det är vårt sätt att fira att vi förlänger golfsäsongen och håller parken levande året om! Passa på att njuta av en golfrunda och avsluta med en våffla eller pinnvåffla i caféet. Håll koll på aktuella öppettider av golfen framöver.

 

Program öppet hus, kl. 17.00-18.30

 

Trollhättan nu och framåt, kommunstyrelsens ordförande Peter Eriksson

Kl. 17.00

Peter Eriksson, kommunstyrelsens ordförande, bjuder in till ett inspirerande föredrag där han delar sina visioner för framtidens Trollhättan. Här får vi en inblick i vad som kan hända om vi drömmer stort och tänker fritt. Det handlar inte om löften, utan om Peters egna tankar och idéer för hur Trollhättan kan utvecklas och växa. Välkommen att lyssna och låta dig inspireras av en framtidsspaning som sätter fantasin i rullning!


Så utvecklas Vårvik, TexAB:s VD Malin Nyberg

Kl. 17.20

Malin Nyberg, VD på TexAB, ger oss en spännande inblick i utvecklingen av den nya stadsdelen Vårvik. Vårvik är ett område som kombinerar modern stadsplanering med en stark fokus på hållbarhet och livskvalitet. Malin kommer att berätta om hur detta nya område växer fram med en blandning av bostäder, grönområden, verksamheter och rekreationsytor som syftar till att skapa en harmonisk och hållbar stadsdel för framtiden.


Arkitekturens roll i en grön och hållbar stad , stadsarkitekt Elin Larsson

Kl. 17.40

Elin Larsson, stadsarkitekt i Trollhättan, tar oss med på en resa genom arkitekturens betydelse för att skapa en grönare och mer hållbar stad. I detta föredrag belyser Elin hur modern arkitektur kan bidra till att minska klimatpåverkan och samtidigt skapa levande, trivsamma miljöer. Hon diskuterar hur vi genom smart planering och design kan bygga städer som inte bara är vackra utan också hållbara för framtida generationer. Följ med och få en inblick i hur Trollhättan kan utvecklas med fokus på hållbarhet och grön arkitektur!


En hållbar föreläsning, hållbarhetsinfluencern Maria Soxbo

Kl. 18.00  

Världen behöver ställa om, men ett av klimatkrisens många problem är att lösningen oftast innehåller skam, förbud och en känsla av att allt det roliga har tagit slut. Samtidigt rusar vi uppåt/framåt med en ökande känsla av otillräcklighet. Trots att vi på papperet har det bättre än någonsin verkar vi aldrig kunna sluta drömma om … något annat.
I den här föreläsningen baserad på boken med samma namn börjar vi i en annan ände! Här utgår vi från målet, den hållbara människan, och visar både hur vi kan ta oss dit och allt det kan ge. Utifrån några av tillvarons stora byggstenar – drömmar, tid, jobb, gemenskap, värden, konsumtion och lycka – kan vi se att det fina med omställningen är att de allra flesta av oss har allt att vinna på den.

Maria är journalist, föreläsare, författare, hållbarhetsinfluencer, konsult inom hållbarhet och medgrundare av Klimatklubben. 

Mer om Maria

Aktivitets(lek)plats för seniorer - var med och tyck till!

Vi planerar att bygga en aktivitets(lek)plats för seniorer och nu vill vi veta vad du tycker om det! På plats finns Susanna Wallin, projektledare, och Fredrik Hallstensson, gatu- och parkchef, som gärna lyssnar på dina tankar. Vi vill skapa en plats som verkligen passar dina behov och önskemål – alla idéer, stora som små, är välkomna! Kom förbi och bidra till en inspirerande och trivsam mötesplats för seniorer i Trollhättan.


Klimatquiz – hur bra koll har du på våra klimatsatsningar?

Hur bra koll har du på klimatfrågan och vad vi gör för att ställa om? Gör vårt digitala klimatquiz och testa dina kunskaper om samhällsbyggnadsförvaltningens klimatinsatser. Ett roligt och lärorikt sätt att fördjupa din förståelse för klimatet och vårt arbete mot en hållbar framtid. Vem vet – kanske är du en riktig klimatexpert? Ett fint pris finns i potten. 


Politikermingel

Vilka är det som styr över samhällsbyggnadsfrågor i Trollhättan egentligen? Välkommen att träffa dina lokala politiker i samhällsbyggnadsnämnden som minglar runt på öppet hus innan det öppna nämndsmötet startar kl. 18.30 - politikerna har gula namnskyltar!

 

Öppet nämndsmöte, kl. 18.30-20.00

 

Välkommen att vara med och lyssna på den öppna delen av samhällsbyggnadsnämndens möte. 

På gång i Trollhättan ur ett planperspektiv

Planchef Josefin Kaldo ger en inblick i de aktuella detaljplanerna som formar framtidens Trollhättan. Här får vi en uppdatering om de spännande projekt som just nu är under utveckling, hur de kommer att påverka staden och vad vi kan förvänta oss framöver. Det är ett perfekt tillfälle att få en översikt över pågående planer och hur Trollhättan fortsätter att växa och utvecklas.


Projektkollen

Gatu- och parkchef Fredrik Hallstensson ger oss en uppdatering om pågående och kommande projekt i Trollhättan - här får vi en inblick i vad som händer just nu. Fredrik delar också med sig av invånarnas synpunkter på den nya sommarcykelvägen mellan Ängens Gård och Öresjö, utifrån svaren som kommit in genom en digital enkät.


Sommaren 2024 i Trollhättan

Samhällsbyggnadschef Johan Bengtsson och projektledare Alice Fredriksson summerar en händelserik sommar i Trollhättan, med fokus på våra nyetablerade besöksmål och attraktioner: Äventyrsgolfen, Energihuset Insikten, Stadståget och Vårviks Gård. De delar även med sig av resultaten från den digitala invånardialogen om Stranden på Mossberget och dess framtida utveckling. Dessutom får vi höra vad invånarna har tyckt om våra temalekplatser och parker under sommaren.


Utdelning av Arkitekturpriset

Ett pris för att väcka intresse och öka medvetandet om värdet av god byggnadskonst. Priset delas ut till en byggherre i Trollhättan som gjort en ny- eller tillbyggnation under föregående år och som uppvisat just god byggnadskonst. Priset har delats ut sedan 2000. Här är de nominerade!


Utdelning av Gröna Samhällsbyggnadspriset

En utmärkelse för att uppmärksamma modiga, nytänkande och förändringsvilliga initiativ som konrekt bidrar till att Trollhättan blir en mer hållbar stad inom samhällsbyggnadsområdet. Det här är andra året priset delas ut. Här kan du lära dig mer om de som är nominerade i år!


Ingen myndighetsutövning sker under mötet. 

Senast granskad 2024-09-13 av JOSÅKEBEN