Lyssna
Barn äter minisemla på Tornets förskola.

Smarriga minisemlor på Tornets förskola

”Ooooohhh”!
Det går ett sus på avdelning gul på Tornets förskola när kocken Jenny Gillsberg rullar in matvagnen, där fisken, potatisen och salladen har sällskap av minisemlor.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Helgfria vardagar, måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Fast de var förberedda på överraskningen, och hade pratat på förmiddagens samling om att det var en speciell dag idag: semmeldagen.

”Jag har smakat på semla hos min farmor”, upplyste ett av barnen.

Där förklarade också ett annat barn varför det är så speciellt med semlor.

”För de smakar gott”.

Olika stilar – men alla njöt

När den välsmakande lunchen sedan var uppäten var det äntligen dags att fram läckerheterna som Jenny Gillsberg hade bakat.

Hur de åts skilde sig åt. Några dök rakt in i munnen och försvann, någon lyfte på locket och inspekterade innehållet noggrant innan en tugga togs, någon bara åt med ett leende och drömmande blick. Gemensamt för alla var dock att Jennys semlor fick högsta betyg.

– Jättekul att de gillade dem! Jag har aldrig bakat minisemlor förut och var lite orolig om de skulle orka äta upp dem efter maten, sa Jenny.

Semlefokus på produktionsköket

Omfattande semlefokus har det också varit på Överby produktionskök under morgonen. Framförallt inom specialkosten där man bakade sju olika varianter av semlor: glutenfritt, mjölkfritt och så vidare. 251 bakades, från ax till limpa.

– Semledagen är speciell och det är jätteroligt att få baka semlor just idag! Vi är vana att hantera stora mängder så för oss är inte 251 specialsemlor så mycket, säger köksmästare Mona Person El Tagi.  

Totalt lämnade närmare 8 500 semlor produktionsköket under förmiddagen för vidare distribution till barn och elever, samt till äldre på våra SÄBO:n (särskilda boenden för äldre).

Senast granskad 2025-03-04 av PERIVA