Lyssna

Trollhättan klättrar på näringslivsranking

Trollhättans Stad når sitt bästa resultat hittills i Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner och klättrar 19 placeringar till plats 69 för 2024.  

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

-Det här är ett jättebra resultat och ett tydligt kvitto på att vårt långsiktiga arbete med att förbättra företagsklimatet fungerar. Vi är inte nöjda ännu, men detta är ett lagarbete och alla inom Trollhättans Stad som i någon form arbetar med företagskontakter ska känna sig stolta, säger Andreas Ahlman, näringslivschef i Trollhättan. 

Den nya placeringen är ett stort steg framåt för Trollhättans Stad, som de senaste åren bedrivit ett målmedvetet arbete för att förbättra förutsättningarna för företagare och skapa en starkare koppling mellan näringsliv och kommun. Det har bland annat skett genom insatser för att förbättra dialog, service och tillgänglighet, men också snabbare myndighetsutövning och en stärkt infrastruktur. I kategorin Större städer, når Trollhättan hela vägen till toppen och rankas som bäst i Sverige. 

I Svenskt Näringslivs senaste enkät och nuvarande ranking har Trollhättan bra resultat inom områden som kommunens service till företag, samarbete med näringslivet och tillgång till relevant kompetens, något som bidragit till att företagen nu upplever kommunen som en mer attraktiv plats att verka och utvecklas i.

-Vi har jobbat stenhårt med att lyssna på företagarnas behov och agera därefter. Vi är medvetna om att det finns mer att göra, men vi är på rätt väg, och det här resultatet visar att Trollhättan är en kommun som företag kan lita på, säger Peter Eriksson (M) kommunstyrelsens ordförande.  

-Vi kommer att fortsätta arbeta med att skapa goda förutsättningar för företagare, och har identifierat områden för ytterligare förbättring. Vi ska utveckla samarbetet med lokala företag ännu mer och satsa på fler hållbara lösningar, digitalisering och ökad kompetensförsörjning, säger han. 

Relaterad information

Läs mer om Svenskt Näringslivs undersökning på  www.foretagsklimat.se

Senast granskad 2024-09-25 av ANDGLE