Lyssna
Kommunstyrelsens ordförande Peter Eriksson (M) gratulerar Kristian Karlsson till silvret. Kommunstyrelsens ordförande Peter Eriksson (M) gratulerar Kristian Karlsson till silvret.

Trollhättans stad gratulerar Kristian Karlsson till OS-silvret

Trollhättans stad gratulerar Kristian Karlsson och bordtennislandslaget till OS-silvret i lag. – Stort grattis! Jag vill verkligen hylla Kristian Karlsson och hela bordtennislandslaget för deras insats, säger Peter Eriksson (M), kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Det räckte inte ända fram för Sverige. Kina blev inte oväntat en för svår motståndare i eftermiddagens lagfinal, men en silvermedalj för Sverige med trollhättesonen Kristian Karlsson som en bärande del i laget är ändå något att glädjas över.

–        Det är en fantastisk prestation av Kristian och hans lagkompisar. Man får ju inte glömma att Sverige inte ens nått semifinal i lagtävlingen i tidigare OS, säger Peter Eriksson (M), kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan.

–        Jag känner också en stor glädje och stolthet över Kristians insats, vilken jag säkert delar med många andra trollhättebor. Ett extra grattis vill jag också skicka till Trollhättans BTK, föreningen som upptäckte och utvecklade Kristians talang vid pingisbordet.

Ytterligare en OS-medaljör från Trollhättan

Den goda känslan präglar också stämningen på kultur- och fritidsförvaltningen.

–        För två år sedan tog Nils van der Poel guld två OS-guld, och nu har vi ytterligare en olympisk medaljör som är uppväxt och fostrad i en av våra fina föreningar i Trollhättan, det är så man får nypa sig i armen, säger Tommy Svensson, förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Och någon form av firande kommer det att bli också för silvermedaljören.

–        Så fort vi slog Japan i semifinalen satte vi igång och började spåna på olika alternativ. Sedan vad vi gör, var eller hur firandet av OS-silvret kommer att se ut får vi återkomma med i nästa vecka, avslutar Tommy Svensson.

Telegram med texten: "Grattis, Kristian! Jag är enormt imponerad av din och lagets prestation i de Olympiska spelen. Ni skrev historia redan när semifinalplatsen var säkrad, och att det sedan slutade med en silvermedalj är långt över allas förväntan. Ett stort grattis! Tack för underhållningen och lycka till framöver, önskar jag och hela Trollhättan!"

Senast granskad 2024-08-09 av KLALIW