Lyssna

Trollhättans stad inleder samarbete med Göteborgs stadsmission

Trollhättans stad och Göteborgs stadsmission har ingått ett partnerskap för att gemensamt driva tre viktiga verksamheter: nattlogi för män och kvinnor samt en mötesplats i centrala Trollhättan för gemenskap och stöd.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Tack vare samarbetet kommer människor i utsatta livssituationer hitta trygga platser för tillfällig nattlogi och mötesplatser för stöd, rådgivning och gemenskap.

– Genom det här samarbetet kan vi på ett effektivt och sammanhållet sätt möta behoven hos människor i utsatta livssituationer. Tillsammans med Göteborgs stadsmission skapar vi en trygg miljö där individer får akut hjälp, samtidigt som vi kan ge dem stöd att ta sig vidare i livet, säger Anna Kindberg, områdeschef på Arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Trollhättans stad.

Ansvaret för den dagliga driften av verksamheterna ligger hos Göteborgs stadsmission, som med 70 års erfarenhet av arbete med utsatta grupper har en gedigen kunskap och erfarenhet från arbete med beroendeproblematik, psykisk ohälsa och socialt stöd. Genom samordning under en gemensam ledning ska verksamheterna erbjuda en trygg och stabil miljö och en verksamhet med hög kvalitet för både män och kvinnor.

– Att samla verksamheterna under en gemensam ledning ger oss möjligheten att erbjuda en kvalitetssäkrad och stabil drift. Jag tror att vårt partnerskap kommer att göra skillnad för de mest utsatta i Trollhättan. Vi arbetar ju för att människor i utsatta livssituationer får den hjälp och det stöd de behöver för att kunna förändra sina liv, säger Anna Kindberg.

Trollhättans stad har tidigare haft ett samarbete med Verdandi, men det avtalet har avslutats. Göteborgs stadsmission tar över mötesplatsens verksamhet den 9 december, och verksamheten för nattlogi för män och kvinnor, den 13 januari 2025.

Senast granskad 2024-10-07 av ANDGLE