Lyssna
En grupp människor står uppställda på tre led och tittar in i kameran. Vuxna som möter unga är viktiga förebilder och budskapsbärare. Som vuxen behövs därför verktyg för att stötta och vägleda barn och unga till en säker miljö på nätet.

Kraftsamling för ökad trygghet online för barn och unga

Ingen som utsätts för ett sexualbrott bär skulden, och detta är ett budskap som både barn och unga behöver få höra. Genom att utbilda vuxna som dagligen möter barn och unga i Trollhättan, stärker vi möjligheten att sprida denna viktiga kunskap vidare. Tillsammans kan vi bidra till ett tryggare digitalt klimat.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Under två intensiva dagar har personal från flera förvaltningar i Trollhättans stad, Ungdomsmottagningen och ADB/Integrationsforum genomgått en utbildning om sexualbrott på nätet. Utbildningen, som leddes av Caroline Engvall från Safe Selfie Academy, syftar till att skapa en tryggare digital miljö för både barn och unga genom ökad kunskap och medvetenhet.

I dagens snabbt föränderliga digitala värld har många föräldrar och vuxna svårt att ha full insikt i vad barnen gör på nätet och vilka risker de kan utsättas för. Enligt den nationella kartläggningen från Barnafrid vid Linköpings universitet har ungefär en fjärdedel av elever under 18 år någon gång skickat en avklädd bild eller film. Av dem som blivit tillfrågade av okända personer att skicka sexuella bilder eller filmer, hade hela 41 procent gjort det.

Safe Selfie Academys utbildning tar avstamp i att nätet är en fantastisk plats för kunskap, underhållning och gemenskap, men att det även finns risker som både barn, unga och vuxna behöver känna till. Målet är att ge vuxna de verktyg som behövs för att kunna stötta och vägleda barn och unga i en säker online-miljö.

 

Senast granskad 2024-09-26 av ANDGLE