Lyssna
Äldre leende person i fotölj

Vad tycker våra äldre om omsorgen?

Nästan 600 äldre trollhättebor har svarat på Socialstyrelsens brukarundersökning för 2024. I Trollhättan är totalt 85 procent nöjda med sin hemtjänst och 74 procent nöjda med sitt särskilda boende.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Hemtjänstens resultat är högre än övriga kommuner i Västra Götaland och likvärdigt med rikets resultat. Medan särskilda boende för äldre är lägre än både Västra Götaland och rikets resultat.

- Det är fantastiskt glädjande att se att det är ett förbättrat resultat på i princip alla frågor gällande hemtjänsten, säger Jane Johansson som är förvaltningschef. Det är också väldigt roligt att se att de särskilda boendenas satsning på fler aktiviteter nästan har fördubblat nöjdheten jämfört med ett par år sedan.

Exempel på resultat som förbättrats inom hemtjänsten är hur vår personal utför sina arbetsuppgifter samt dialogen kring åsikter och önskemål. Särskilda boendes resultat har minskat inom detta område men upplever däremot att tillgängligheten att träffa sjuksköterska eller läkare vid behov har förbättrats.

- Nu kommer vi att analysera resultaten mer i detalj. Det är ett viktigt kunskapsunderlag i vårt förbättringsarbete, avslutar Jane Johansson.

Undersökningen genomfördes från mitten av mars och sista svarsdag var den 26 maj 2024. Personer, 65 år och äldre, som den 31 december 2023 hade hemtjänst eller bodde på ett särskilt boende för äldre har fått möjlighet att besvara enkäten.

Syftet med undersökningen är att kartlägga de äldres uppfattning om sin äldreomsorg. Resultaten används huvudsakligen som underlag för utveckling och förbättring av omsorgen.

Läs mer om undersökningen och resultaten på Socialstyrelsen

Senast granskad 2024-10-14 av JENMAR